Recenze WWE SummerSlam 2023

Recenze WWE SummerSlam 2023

Minulou sobotu se konal premiérový live event WWE SummerSlam, jehož dějištěm byl Detroit. Šlo o největší letní show a druhý největší event letošního roku. Nabídl však SummerSlam 2023 zápasy a celkově zábavu adekvátní tak velké a očekávané akce? Odpověď naleznete v níže uvedené recenzi.


--- Singles Match ---

Logan Paul Vs. Ricochet


Otevíracím zápasem byl souboj Ricocheta a Logana Paula. Zápas, který byl vyvrcholením v celku zajímavé rivality, hodnotím kladně a můžu říct, že se mi opravdu líbil.

Ano, byl to spotfest, ale zápas měl po celou dobu vysokou energii a mezi oběma nebylo příliš mnoho chyb.

Když Paul všemi způsoby zesměšňoval hvězdy jako Braun Strowman a WWE Hall of Famer Hulk Hogan, tak Detroit nepřestával fandit Ricochetovi.

Negativně vnímám hlavně způsob, jakým byl tento zápas ukončen. Vítězství Logana Paula jsem očekával, protože po prohrách s Romanem Reignsem a Sethem Rollinsem už musela WWE přijít s jeho vítězstvím, aby zůstal relevantním.

Zde však narážíme na problém, protože Logan Paul musel podvádět, aby porazil Ricocheta, ktorý není ve WWE zrovna dominantním wrestlerem a většinou je v pozici midcardera.

Přestože Logan Paul byl v tomto zápase jako heel, tak čisté vítězství by určitě dávalo větší smysl.


Hodnocení zápasu: 3/5


--- Singles Match ---

Brock Lesnar Vs. Cody Rhodes


Jeden z hlavních taháků letošního SummerSlamu byl bezpochyby třetí rozhodující zápas mezi Brockem Lesnarem a Codym Rhodesem. Očekávalo se, že zápas dostane nějaká speciální pravidla, to se sice nestalo, ale jak se ukázalo, vůbec to nevadilo.

Oba aktéři předvedli intenzivní a tvrdý zápas, který rozhodně byl hodný ukončení celé této rivality. Cody dokázal dostat z Brocka Lesnara to nejlepší, koneckonců, ne často dostaneme sedmnáct minut trvající zápas od Brocka Lesnara.

Zápas měl očekávaný scénář, kdy Brock Lesnar dominoval, ale Cody Rhodes dokazoval, jak silné odhodlání a srdce má, což mu nakonec pomohlo až k vítězství.

Jedenou z chyb zápasu bylo použití schodů ze strany Codyho Rhodese jako zbraň na Brocka Lesnara, za což měl být při klasickém Singles zápase diskvalifikován.

Pokud to ale dáme stranou, tak zápas nabídl fanouškům adekvátní ukončení této rivality, která celkově nabídla až tři kvalitní souboje, což se tak často nevidí.

Po zápase dokonce Brock Lesnar svému soupeři prokázal respekt podáním ruky, což bylo jeho vlastní rozhodnutí a ne něco, co měl ve scénáři.

Tato rivalita jako celek tak určitě obstála, i když důvod heelturnu Brocka Lesnara a napadení Codyho Rhodese po WrestleManii zůstává jako ten nejslabší článek toho celého.


Hodnocení zápasu: 4/5


--- SummerSlam Battle Royal Match ---


Na začátku zápasu jsme se dozvěděli, že do ringu vstoupí také Omos, který podle očekávání vyřadil velkou část wrestlerů v ringu, ale následoval již obehraný scénář, kdy několik wrestlerů spojilo své síly, aby tohoto obra dostalo z ringu a tedy celého zápasu.

Vítězem se podle očekávání stal LA Knight, čímž chtěla WWE alespoň trochu uklidnit nespokojené fanoušky, ale vítězství v tomto sponzorském zápase, ve kterém nešlo absolutně o nic nevnímám jako něco, co by LA Knighta mělo posnout výše.

Zápas to byl naprosto běžný Battle Royal, který ničím nepřekvapil, ale ani výrazně nezklamal, pokud jste měli reálná očekávání.


Hodnocení zápasu: 2.5/5


--- Mixed Martial Arts Rule Match ---

Ronda Rousey Vs. Shayna Baszler


Tento zápas mě přesvědčil v mém názoru, že zápas podle MMA pravidel nepatří do profesionálního wrestlingu. Důkazem je právě tento souboj, který byl tím nejnudnějším, co nám SummerSlam nabídl.

Fanoušci během zápasu buď skandovali "nuda!", nebo byli naprosto tiše, což připomínalo éru ThunderDome.

Obě hvězdy se snažily o MMA, ale šlo o velmi neatraktivní souboj. Největším překvapením je asi vítězství Baszler přes submission.

V době psaní této recenze se stále neví, jestli tohle byl opravdu poslední zápas Rondy Rousey ve WWE. Pokud ano, tak odešla tím nejhorším možným způsobem.

Určitě si někteří fanoušci kladou otázku, proč byl tento zápas dostatečně dobrý pro SummerSlam, ale Trish Stratus vs. Becky Lynch ne.

Osobně nepochybuji, že Stratus a Lynch by předvedly kvalitnější souboj.


Hodnocení zápasu: 1.5/5


--- IC Championship Match ---

GUNTHER (c) Vs. Drew McIntyre


Na tento zápas jsem se těšil hned z několika důvodů. Prvním bylo očekávání opravdu tvrdého souboje těchto dvou borců. Dalším důvodem byl nepředvídatelný výsledek, protože vítězství potřebovali oba.

Drew McIntyre je již dlouhou dobu na vlně proher, kterou by bylo na čase přerušit. GUNTHER je zase blízko překonání rekordu s IC titulem, ale aby se stal nejdéle vládnoucím IC šampionem v celé historii WWE, tak potřebuje, aby si titul udržel minimálně do 6. září.

Zápas splnil to, co jsem od něj očekával, byl to opravdu tvrdý zápas, ve kterém oba aktéři předvedli několik skvělých spotů. Skandování fanoušků "This is Awesome" jen podtrhlo, že Drew McIntyre a GUNTHER mají v ringu skvělou chemii.

Vítězem se stal GUNTHER, takže jeho vládnutí pokračuje a pokračuje i série proher McIntyrea. Popravdě nevím, co by WWE ještě mohla s tímto wrestlerem udělat, aby nějak restartovala jeho kariéru.

Logicky se nabízí heelturn, ale kdo ví, jelikož McIntyre nemá nejsilnější spojení s fanoušky, což bylo vidět a slyšet i během zápasu na SummerSlamu, také proma nejsou jeho silnou stránkou.

Předvedený souboj byl ale velmi fajn a po dvou předchozích zápasech něco, co člověka opět trochu probralo k životu.


Hodnocení zápasu: 3/5


--- WWE World Heavyweight Championship Match ---

Seth Rollins (c) Vs. Finn Bálor


Před sedmi lety na SummerSlamu 2016 měli Seth Rollins a Finn Bálor zápas, který v podstatě začal jejich rivalitu, kterou si přenesli až do zápasu o WWE World Heavyweight titul na SummerSlamu 2023.

Oběma se povedlo tímto zápasem naplnit očekávání fanoušků, že půjde o kvalitní souboj o světový titul. Oba muži si ze zápasu na SummerSlamu 2016 přinesli hodně a dokázali si udržet svoji sedmiletou intenzitu naživu.

Nakonec se zdálo, že hra čísel bude ve prospěch Finna Bálora, když se na scéně objevili další členové The Judgment Day.

Navzdory jejich snaze přinést rozptýlení pro rozhodčího a samotného Setha Rollinse, však jejich snahy nebyly úspěšné. Seth Rollins porazil Bálora, přičemž nám WWE neustále naznačuje, že to mezi Finnem Bálorem a Damianem Priestem příliš nefunguje a směřuje to k jejich konfliktu.

Uvidíme, co má WWE v plánu dál, ale tento zápas by mohl být klidně považován za konec sedmileté rivality Setha Rollinse a Finna Bálora.


Hodnocení zápasu: 3.25/5


--- WWE Women's Championship Triple Threat Match ---

Asuka (c) Vs. Charlotte Flair Vs. Bianca Belair


Tento zápas si na rozdíl od souboje Ronda Rousey vs. Shayna Baszler své místo na kartě SummerSlamu jednoznačně zasloužil. Fanoušci dostali jeden z nejkvalitnějších ženských zápasů za poslední dobu.

Nejde o žádné velké překvapení, jelikož se v něm utkaly tři TOP ženské hvězdy a všechny tři v zápase ukázaly, že patří k tomu nejlepšímu, co v současnosti ženská divize WWE nabízí.

Zápas mě bavil téměř po celou dobu, protože díky třem účastnicím se pořád něco v ringu dělo. Objevilo se i několik chyb a nepřesností, ale nic, co by působilo příliš rušivě.

Osobně jsem očekával vítězství Asuky, takže když nakonec uspěla Bianca Belair, byl jsem mírně překvapen.

Netrvalo však dlouho a na scéně se objevila IYO Sky spolu s Bayley, takže bylo jasné, že přijde cashnout svůj Money in the Bank kufřík, což se také stalo a byla úspěšná.

IYO Sky při oslavě zisku titulu nebyla v ringu sama, spolu s ní tam byla Bayley a přišla i zraněná Dakota Kai, šlo o pěkný moment, protože takto tři vedle sebe debutovaly jako Damage CTRL před rokem právě na SummerSlamu.

Uvidíme, jak IYO Sky uspěje v roli šampionky, já osobně nejsem přesvědčen, že byl už ten správný čas, ale uvidíme, rád se nechám překvapit.


Hodnocení zápasu: 3/5


--- Undisputed WWE Universal Championship Tribal Combat Match ---

Roman Reigns (c) Vs. Jey Uso


Tak a konečně zde máme hlavní tahák celého eventu, na který se fanoušci opravdu těšili, protože mnozí věřili, že by Jey Uso mohl ukončit vládnutí Romana Reignse a posunout celý příběh The Bloodline konečně jiným směrem.

Tato očekávání se však nenaplnila, přestože šlo kvalitní zápas jak po příběhové stránce, tak i po té zápasnické. Roman Reigns a Jey Uso se dostali až na hranice svých možností a použili každou zbraň, kterou měli k tomu, aby svého soupeře porazili.

Příběh, který byl za tímto zápasem mu rozhodně přidával na důležitosti a držel fanoušky ve skutečném napětí. Když se však objevil Solo Sikoa, tak jsem začínal tušit, že žádná velká změna nenastane.

Ano, heelturn Jimmyho Usa, který v samém závěru zápasu nečekaně napadl Jeye Usa byl určitě momentem překvapení, ale z mého pohledu naprosto nelogický.

Účast Jimmyho mě popravdě až tak nepřekvapila, protože bylo očividné, že ho WWE v rámci příběhu stáhla právě z důvodu, aby měl nějaký nečekaný návrat například na SummerSlamu. Spíš jsem však očekával, že přijde vyrovnat poměr sil poté, co do zápasu zasáhl Silo Sikoa, který napadl Jeye Usa.

Uvidíme, jakým příběhem bude chtít WWE vysvětlit tuto zradu Jimmyho, to bude pro celé pokračování a budování tohoto příběhu velmi důležité.

Celý příběh by potřeboval nějaký nový impuls, zrady mezi jednotlivými členy zde máme od Royal Rumble a už to přestává být zajímavé.

Zápas tedy hodnotím jako velmi povedený, i když měl svá hluchá místa, ale způsob, jakým se ho rozhodla ukončit, vytváří jisté obavy z toho, jak celý tento příběh bude pokračovat.


Hodnocení zápasu: 3.75/5


WWE SummerSlam 2023 měl pokulhávající kvalitu a tak trochu ztrácel na předchozí prémiové live eventy WWE.

Dokonce i loňský SummerSlam mi přišel lepší a subjektivně mám pocit, že zatím to byl nejslabší PLE/PPV event pod vedením Triple He, i když jedním dechem dodávám, že stále šlo o velmi solidní show.

Potenciál této show však nebyl ani zdaleka využit na maximum, což je škoda. Dalo se toho udělat více v příbězích i samotných zápasech.


Celkové hodnocení SummerSlamu 2023: 3/5


Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

To stejný už jsem cetl asi 5 let zpátky... Zlatý časy kdy bylo v show ...
Tak toto nebolo len podla PWInsidera ale podla všetkých WM 35 pyro d...
Návrat do TNA jako Brother Nero a potom i jako Willow.
LegendKiller uveřejnil komentář v AEW Dynamite (10.04.2024)
Šlo by udělat něco s videem? Píše to že video nebylo nalezeno.

Reklama

Který roster je podle vás silnější po skončení WWE Draftu 2024?

Reklama

WWE Novinky

AEW Novinky