Recenze - WWE 2K Battlegrounds

Jak to už bývá zvykem, i letos na podzim vychází další hra ze série WWE 2K. Po loňském fiasku v podobě WWE 2K20 jsme tentokrát dostali arkádovou záležitost, která je diametrálně odlišná od jakékoliv hry ze simulační série WWE 2K, která zároveň měla fanouškům napravit chuť, a dát jim naději, že nás čekají lepší časy a lepší hry do budoucna.

WWE 2K Battlegrounds vychází na platformy PS4, XBOX One, Nintendo Switch a PC. My jsme na recenzi dostali od místního distributora společnosti Cenega Czech verzi na PlayStation 4.

Hra velmi připomíná tu z roku 2011 s názvem WWE All Stars. V podstatě rozsáhlé příběhy a propracované detaily nahradila velmi jednoduchá a místy nereálná verze, která nabízí odlišný druh zábavy.

Pojďme se tedy podívat, co nového hra nabízí a jak se liší od těch simulačních.


GAMEPLAY:

Jako u každé wrestlingové hře, tak i v případě této je nejdůležitější částí gameplay. V této hře je gameplay velmi jednoduchý a banální, a zcela odlišný od simulačních WWE her. V podstatě vše, co bylo jakkoli složité bylo odstraněno, a ponechány byly jen nějaké základy wrestlingu, které jsou velmi přehnané. Zmizela reálnost, a byla nahrazena jiným pohledem na svět WWE.

Gameplay už neobsahuje propracované detaily, pryč s chainwrestlingem, roll upy nebo working-holdy. Do hry byly přidány šílené až pohádkové animace, kde můžete hodit svého soupeře na zem z výšky 15 metrů, nebo dávat údery o obrovské síle, takže těžko vytvoříte 30 minutovou 5 hvězdičkovou klasiku, jako by např. bylo možné ve WWE 2K20.

To je ale v pořádku, protože jde o arkádovou záležitost, v podstatě party hru na doma s kamarády.

Jde o jakýsi odpočinek od klasických her, zábavnější formu, kde se netřeba zamýšlet nad tím, jak a kde položit žebřík nebo jak hodit svého soupeře o stůl, či jak vytvořit co nejrealističtější a nejlépe hodnocený zápas. Gameplay je dost  mělký, jak jsem už zmiňoval, tak ti co hráli WWE All Stars mi dají za pravdu, každá postava má velmi zveličené schopnosti. Je to velmi jednodimenzionální s tím, že většina hvězd za které můžete hrát má prakticky až na finisher stejný move set, přičemž jen velmi málo se liší jeden od druhého.

Jak jsem psal, jelikož nejde o příliš reálnou, ale spíše o cartoon verzi, tak např. můžete hodit soupeře přímo do úst aligátora nebo v klasickém steel cage zápase zničehonic vás klec kopne proudem. Hratelnost je velmi jednoduchá, ale právě proto po čase i velmi nudná, protože tam není moc možností jak to oživit. Po čase vás omrzí dělat tytéž věci dokola a zjistíte, že gameplay toho nemá moc co nabídnout.

Co bych vypíchl jsou tzv. „powerupy”, pro ty, kteří jste hráli poslední dvě ročníky WWE 2K her, tak pochopíte, pokud je přirovnám k Paybackům. Před každým zápasem si vyberete tři powerupy, které vám nabídnou každý něco jiného, např. údery, které nasadíte váš soupeř po určitou dobu nebude moci zablokovat, nebo naopak jeho údery vám až tak neublíží.

Také je dost obtížné vyhrát zápasy jako např. Steel Cage (který vyhrajete tak, že posbíráte dostatek peněz, a až pak můžete vylézt z klece), Fatal 4 Way nebo jakýkoli jiný multiman match kvůli tomu, že je jedno jak silně soupeře udeříte nebo jaký šílený chvat mu nasadíte, i tak se velmi rychle zotaví. Proto je těžké vyhrát zápas, který není jeden na jednoho.

Každá postava má i silné comba (to jsou údery, které jsou silnější než klasické, ale musíte stisknout tři tlačítka po sobě na jejich provedení např. čtvereček + čtvereček + trojúhelník).

Kromě toho je gameplay vážně velmi jednoduchý a ovládání se naučíte okamžitě, takže to je jeho obrovská výhoda, když si to k vám přijde zahrát někdo, kdo to nezná. Rychle dostane ovládání do rukou, ale na druhé straně nemá pro hráče, který chce s hrou strávit více času co nabídnout. Po chvíli vám přijde, že hrajete stále tentýž zápas pouze s jinými postavami - upřímně se přiznám, že nevím, jestli je to tím, že jsem byl mladší, ale gameplay ve hře All Stars mě bavil o dost více.

Hodnocení této části: 3/10


HERNÍ MÓDY:

Hra obsahuje tři herní módy:

• Kampaň

• Battleground Challange

• King of Battleground

Upřímně nějak více se toho dá popsat jen o tom prvním zmiňovaném. Ve zkratce Battleground Challange je mód v němž si vytvoříte vlastní postavu, hrajete velké množství zápasů bez nějakého hlubšího příběhu (narozdíl od kampaně) a King of Battleground je mód, mód v němž se snažíte udržet v Battle Royal zápase co nejdéle, takže nic převratného nenabízí ani jeden z nich.

Kampaň je trochu o jiném, je to jakoby dost osekaná verze kariérního módu ze simulačních her, ale bez cutscén. Celé je to zpracované komiksově, tak vždy před každým zápasem vyskočí stránky z komiksu pro vysvětlení, jak jste se do daného bodu dostal. Příběh je o tom, že Paul Heyman chce vytvořit svou vlastní show - na pomoc si zavolá Stevea Austina a ten mu pomáhá v hledání talentů. Nejde o nic převratného, Austin chodí po různých částech Ameriky, najde talent, o kterém vám vyskočí na stránkách z komiksu nějaká krátká backstory, pak za tu postavu hrajete hodně nudných zápasů (samozřejmě odemykáte arény, powerupy a nové hratelné postavy), a pak z ničeho nic se mód přestane věnovat dané postavě a Austin se přesune k další.

Je to velmi jednoduše zpracované a mód moc nedává smysl, po pár zápasech se stává velmi nudným a přispívá k tomu i absence cutscén. Příběh není moc logický, neumím si představit, že se nějak dostanu do zákulisí na WrestleManii, uvidí mě Cena a vyzve mě na zápas. A v takovém duchu to probíhá celé, porazíte Corbina a vyzve vás na zápas Samoa Joe, a takto se to opakuje bez nějakých větších zvratů. Nuda a stereotyp nastupují při hraní tohoto mód mnohem dříve, než by si možná mnozí mysleli.

Hodnocení této části: 3/10


ROSTER:

Letos nepůjde o „největší roster v historii”, ale hra obsahuje na začátku více než 70 hratelných postav s tím, že o nějaký čas přibudou další.

Roster WWE 2K Battlegrounds nabízí dnešní hvězdy, ale i postavy z Golden Éry nebo Attitude Éry. Řekl bych, že z každé je tam to nejlepší a velké zastoupení mají i ženy. Problém ale vidím v tom, že drtivá většina je uzamčena. Jsou dva způsoby odemknutí postav:

• Battle bucks

• Golden bucks

Jak to již bývá u těchto her, Battle Bucks dostáváte za vyhrané zápasy a můžete je získat prakticky v každém módu. Čím lepší zápas a více šílených kousků - tím více Battle Bucks.

Golden Bucks jsou body / coiny, které si koupíte za reálné peníze, takže pokud se vám nechce čekat na to, až odehrajete velké množství zápasů, abyste si mohli odemknout každou postavu, tak si je můžete koupit.

Roster je jako vždy kvalitní, ale na úplném začátku máte uzamčené postavy jako Seth Rollins, AJ Styles či Becky Lynch. Takže pokud chcete mít k dispozici své oblíbené hvězdy, musíte hrát, hrát a znovu hrát, nebo vytáhnout peněženku a zaplatit za jejich odemknutí.

Hodnocení této části: 5/10


VERDIKT:

Budu upřímný, hra měla poskytnout odpočinek, nový pohled na svět WWE a měla být příjemným zpestřením na čekání dalšího plnohodnotného pokračování simulační série. Na WWE 2K Battlegrounds je pozitivní velmi jednoduché ovládání a arkádové provedení, které poskytne příjemné rozptýlení.

Negativ je bohužel mnohem více. Gameplay jako takový vás začne nudit po pár hodinách, ekonomika hry tlačí hráče, aby utráceli své peníze, kampaň je v podstatě pouze série nedůležitých zápasů, některé ovládací prvky jsou špatně navrženy a takto by se dalo pokračovat.

Ano, jde o zábavnou hru s kamarády na párty (nebo případně online), ale hra toho nabízí poměrně málo, a to je tvrzení s vědomým, že cenovka hry je nižší, ale mohla být ještě nižší vzhledem k nabízenému obsahu.

Pokud přemýšlíte nad koupí, tak vám opět doporučím spíše hru WWE All Stars, která funguje na stejné bázi a obsahuje stejné prvky, ale je lépe zpracována a zábavnější.

Celkové hodnocení:

4/10

Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

Jeefik uveřejnil komentář v Recenze WWE 2K24: Je čas dokončit příběh
10 je az moc, ale 8 z 10 je fer, skvela hra, ale vzdy to muze byt leps...
Durik uveřejnil komentář v WWE RAW (11.03.2024)
Už ma hnevá a nudí pozeranie WWE... Ako človek,ktorý sa dlhodobo venuj...
mammon uveřejnil komentář v Recenze WWE 2K24: Je čas dokončit příběh
Za mna 10 10 vela veci sa vrátilo a je to naozaj zábavne + showcase br...
randy_rko uveřejnil komentář v WWE RAW (11.03.2024)
najdem niekte aj link na stiahnutie ? uprimne nechce sa mi sledovat ce...
I kdyby ho získal a pak by někdo buď ten večer nebo v další show RAW n...

Reklama

Kterou z uvedených legend byste chtěli vidět na WrestleManii 40?

Reklama

WWE Novinky

AEW Novinky