Smutná zpráva: Zemřel WWE Hall of Famer Terry Funk (†79)

WWE Hall of Famer Terry Funk

Včera ve věku 79 let nás navždy opustil WWE Hall of Famer a wrestlingová legenda Terry Funk. Jako první o tom informoval Ric Flair na platformě X.

Terry a jeho bratr Dory Jr. šli v otcových stopách a v 60. letech vstoupili do jeho společnosti Western States Sports. Terry pak strávil 12 let v CWF (Championship Wrestling from Florida) a během této doby porazil Jacka Briscoa v boji o NWA World Heavyweight titul. Jeho vládnutí s tímto titulem trvalo více než rok, dokud ho neporazil Harley Race.

Bratři Funkové také několik let spolupracovali s All Japan Pro Wrestling. V roce 1985 Terry debutoval ve WWE. Vyzval Hulka Hogana na souboj o WWE titul a nakonec společně s Hossem Funkem porazili na WrestleManii II tým Tito Santana & The Junkyard Dog.

Funk působil také v WCW, než se dostal do ECW, kde měl své ikonické zápasy se soupeři jako Sabu, Shane Douglas, Raven, Stevie Richards, The Sandmana a stal se dvojnásobným šampionem ECW.

Během svého druhého působení ve WWE byl Terry Funk v Tag Týmu s Cactusem Jackem jako Chainsaw Charlie. Na WrestleManii 14 se jim podařilo porazit The New Age Outlaws a získat na jeden den tituly WWE World Tag Team šampionů. Poté se Funk a Foley rozdělili, což vedlo k No Holds Barred Falls Count Anywhere zápasu, který vyhrál Mick Foley.

Zbytek Funkovy kariéry se nesl ve znamení působení v AJPW, MLW, TNA a dalších nezávislých společnostech až do jeho odchodu do důchodu v roce 2017. V roce 2009 se dočkal uvedení do Síně slávy WWE po boku Doryho Jr. a v roce 2013 pak on uvedl do Síně slávy WWE Micka Foleyho.

V roce 2021 byla Funkovi diagnostikována demence.

Čest jeho památce!


Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

To stejný už jsem cetl asi 5 let zpátky... Zlatý časy kdy bylo v show ...
Tak toto nebolo len podla PWInsidera ale podla všetkých WM 35 pyro d...
Návrat do TNA jako Brother Nero a potom i jako Willow.
LegendKiller uveřejnil komentář v AEW Dynamite (10.04.2024)
Šlo by udělat něco s videem? Píše to že video nebylo nalezeno.

Reklama

Která ze současně zraněných hvězd WWE vám nejvíc chybí v ringu?

WWE Novinky

AEW Novinky