Exkluzivní rozhovor: Vyzpovídali jsme wrestlera z VcV Original Wrestling

Rudolf Kolínský

Už nějakou dobu vám na našem webu přinášíme pozvánky na wrestlingové eventy, které pořádá sdružení VcV Original Wrestling. Dnes tu pro vás máme rozhovor s jedním z jejich zakladatelů a členů.

Rudolf Kolínský, který je zakladatelem, předsedou sdružení a wrestlerem VCV nám poskytl rozhovor.

Kdy a jak vznikl nápad vytvořit VCV?

Nejdříve bych rád poděkoval vašemu webu za tuto spolupráci, a možnost tohoto rozhovoru.

Toto je velice zajímavá otázka. Víte, že ani přesně nevím, kdy ten nápad vznikl?

Je to již 20 let, co jsme s mým bratrancem Kubou (Král Slova) poprvé spatřili wrestling, konkrétně WWF s českým dabingem na TV3, a úplně nás tato sportovní zábava pohltila. Postupem času jsme byli wrestlingem zcela pohlceni. Začali jsme se zajímat ne jen o wrestlingové zápasníky a zápasy, ale hlavně o dění kolem. Jak tu show vlastně pořádají, jak se připravují zápasy, storyline a další věci z wrestlingového zákulisí. Zajímaly nás hlavně detaily toho prostředí.

V té době bylo ale dost problémové zjišťovat tyto informace, protože internet jsme doma ještě v tu dobu neměli a moc lidí se o tuto zábavu nezajímalo. Začali jsme proto skoro každý den navštěvovat internetovou kavárnu v Mělníku, kde jsme postupně odhalovali tajemství wrestlingu. Navíc jsme si vždy v té kavárně tisknuli obrázky z každé show, které jsme si nalepovali do šanonů. Každý měl své oblíbené wrestlery a celé šanony byly věnovány právě jim. Doma máme každý s Kubou desítky šanonů. Pro nás to byla opravdu každodenní zábava.

Začali jsme o tom mluvit s kamarády a samozřejmě to i zkoušet venku. Hráli si na naše oblíbené wrestlery. Ve školách jsme pořádali wrestlingové souboje. Pořád jsme se jen bavili o wrestlingu a byli tím naprosto pohlceni. Jednou jsme na základní škole dokonce prohlásil, že jednou si založíme svou wrestlingovou společnost, což se setkalo s pouhým výsměchem. Toto si pamatuji dodnes. Nyní, když mě bývalí spolužáci potkají, tak nám ten splněný sen přejí.

Jak čas plynul, tak jsme začali mluvit o tom, proč vlastně nemá Česko vlastní wrestlingovou společnost? Začali jsme proto pracovat na různých dokumentech o založení společnosti, kreslili jsme návrhy titulů, měli jsme fiktivní společnosti na Playstationu, kde jsme i psali obsáhlé storyline pro fiktivní postavy. Všechno to byl ale pouhý sen a zábava a bylo to ještě daleko od reality.

Po škole přišla práce a každý nám tvrdil, že nás tato zábava pustí, že už jsme dospělí a budeme mít jiné starosti. Opak byl ale pravdou a my jsme se o wrestling začali zajímat ještě více. Dokonce jsme společně s Kubou začali pracovat i ve stejné práci, takže každý den byly zcela jisté debaty o wrestlingu. Shodou okolností nastoupil k nám do práce i Michal ( VcV wrestler Primy) + každý den po práci bylo setkání ještě s Jirkou ( VcV wrestler Démon). Byli jsme opravdu čtyřka, která denně probírala wrestling.

Zakladatelé VCV Wrestling

Jednou jsme si řekli, že zkusíme natočit nějaké wrestlingové zápasy u Primyho na zahradě. Tak jsme do toho samozřejmě jako blázni šli. Král Slova komentoval a dělal rozhodčího a my s Démonem a Primym jsme zápasili. Každý týden jsme vymýšlely počeštěné názvy zápasů, různá pravidla, mlátili se vším možným, co bylo po ruce, a byla to pro nás opravdu zábava. Byli jsme totálně bez zkušeností, zápasy vypadaly strašně a bylo to možná až dětinské. Dokonce jsme měli minifeud s vaším dřívějším fórem na wrestlingwebu, kde jsme se špičkovali s lidmi, které nyní znám a rádi na to vzpomínáme. Pamatuji si na hlášku Krále Slova: a pro wrestlingweb. My jsme wrestling VcV wrestling. Je to až úsměvné tyto vzpomínky. Jsem na to ale hrdý, protože díky tomuto blbnutí na zahradě jsme tam, kde jsme nyní.

Do vesnice Všetaty, kde jsme žili, se přistěhoval motorkář s přezdívkou Balů. Dříve jsme se s ním už setkali na rockových akcích, které jsme navštěvovali, ale nějak zvlášť jsme ho neznali. Jednou mi napsal s tím, že je tu nový a zda bychom mu nechtěli pomoci s pořádáním rockových akcí. Šli jsme do toho a postupem času se z nás všech stali dobří přátelé, kteří na sebe nedali dopustit. Jednou se nás Balů zeptal, co to na zahradě točíme za souboje. Tak jsme mu to tak popisovali, ale mysleli jsme, že se zasměje a půjdeme dál. On mi ale jednoho dne řekl, že se mu líbí to, co točíme. Vidím kluci, že vás to strašně baví a děláte to srdcem, i když jsou to jen zápasy na zahradě, řekl. Nechcete to někdy zkusit dělat v ringu, kam to patří? Nevěřícně jsem se na něj díval a řekl, že na to asi nemáme zkušenosti, že to asi zůstane pouze na zahradě.

Jednou nás Balů všechny pozval na pivo do místní hospody. Bylo léto roku 2011. Do dnes si ten den pamatuji. Seděli jsme, popíjeli a poté Balů řekl: Kluci, za rok pořádám další ročník rockového festivalu ROCK KODIAKA a my na to: Chceš s tím pomoci? Není problém. Najednou z něj ale vyšla věta : Ne nechci pomoci, ale chci, abyste vzali to, co tak máte rádi, a předvedli to v pravém ringu před lidmi. Zůstali jsme sedět jako opaření a nevěřícně se na něj dívali. Poté se o tom dlouhé hodiny debatovalo, ale řekli jsme, že do toho jdeme. Když jsme odcházeli, tak si pamatuji, že jsme měl neskutečně zvláštní šťastný pocit, že se mi může vyplnit dětský sen.

Poté nastal ten nejnáročnější úkol, a to bylo sehnat ring a připravit celou show sami. Začali jsme s Primym objíždět různé firmy, které se zabývají kovem, a ptali se, zda nám vyrobí ring. Vše bylo ale drahé nebo vůbec nevěděli, jak na to. Jednoho dne nás Balů seznámil s kamarádem, který se zabýval kovovýrobou a zámečnictvím. Ten nám řekl, že nám tedy ring vyrobí, ale musíme mu k tomu dát všechny potřebné podklady. Také jsme museli dát dohromady opravdu dost peněz, což se nám nakonec podařilo. Vše jsme tedy sepsali, postahovali různá videa a všemožné informace, které jsme mu odevzdali. Dne 3.5.2012 byl první český wrestlingový ring na světě, který jsme postavili u mého strýce na zahradě. Byli jsme jím naprosto unešení. Nikdo nevěřil (možná ani my ne), že jsme to dokázali.

Mezitím, co jsme sháněli ring, připravoval Král Slova vše potřebné pro wrestlingovou společnost. Vytvořil společně se mnou logo a dal nám název VcV (vítězství, cit a vášeň pro wrestling). Také nás zaregistroval jako občasné sdružení (nyní spolek) a dokonce napsal naši písničku s názvem Koluje nám v žilách, kterou jsme nahráli ve studiu s kapelou Souboj s pamětí.

Ještě před samotným prvním vystoupení se k nám připojili další dva členi, dlouholetý Kubův kamarád Petr (VcV wrestler Otec H) a můj kamarád ze základní školy Láďa (VcV wrestler Škorpion) a tak jsme byli prozatím kompletní pětka.

Poslední věci, co zbývaly vymyslet, byly sehnat si oblečení na naše charaktery a vymyslet druh zápasu, který poprvé předvedeme. Nějaké oblečení jsme sehnali (v té době nic moc, ale opravdu jsme se snažili) a vymysleli, že budeme zápasit všichni v 5-MAN ELIMINATION MATCH.

Dne 23.6.2012 přišel den D,ROCK KODIAKA. Ráno jsme vstal a uvědomil si, že je to tady. Dneska se splní náš dětský sen. Pomalu se blížil večer a s ním naše vystoupení. Všichni byli nervózní a atmosféra by se dala krájet na kousíčky. KsK šel první do ringu jako náš vyhlašovatel a zároveň rozhodčí pro náš zápas. Slyšeli jsme, jak uvádí show a jak lidé skandují VcV. Šli jsme na řadu my. Při mém příchodu jsem cítil neskutečně šťastný pocit, že s kamarády jdu udělat něco, co byl můj sen. Odzápasili jsme náš zápas se zapálením (v té době bez zkušeností, takže zápas vypadal, jak vypadal :D). Já jsem v něm zvítězil, ale o to v tu chvíli vůbec nešlo, protože nakonec jsme zvedli všichni ruce nad hlavu a lidé nám opravdu dlouho tleskali. V té chvíli jsme pochopili, že fanoušci jsou naším srdcem i duší a že to musíme dělat hlavně pro ně.

V ten den vznikl doopravdy první český wrestling VCV a příští rok budeme slavit 10 let od vzniku.

Jaká je tvá pozice v VCV Wrestling Originál?

Zakladatel, předseda spolku a wrestler.

Rudolf Kolínský v akcii

Zakladatel, předseda spolku a wrestler - co tě baví nejvíce?

Samozřejmě mě nejvíce baví stát v ringu jako wrestler, ale postupem času mě baví i zařizovat show, jednat s lidmi a vše připravovat.

Můžeš naším čtenářům trochu přiblížit, jaké náročně je u nás v ČR uspořádat wrestlingovou show?

Musím říci, že je to velice náročné. Už jen z toho důvodu, že je nás poměrně málo. Vše si musíte zařídit sami. Místo konání show, převoz ringu, hudbu, rekvizity a veškeré přípravy a podobně. Navíc do toho všeho máme na starosti ještě příběhy, tréninky, přípravy grafik, natáčení videí a prostě je toho pravdu hodně.

Máme v našem týmu ale schopné lidi, tak si práci dokážeme rozdělit mezi sebe, což opravdu pomáhá.

Je někdo z rosteru VCV, na koho by si chtěl upozornit?

Ezény – z 15letého kluka, co se k nám připojil, se nakonec stal jeden z technicky nejlepších wrestlerů a dokonce i trenér nováčků. Musím říci, že má wrestling v krvi a může toho ještě dokázat opravdu hodně.

Sebastien – jeden z nejlepších řečníků a wrestlerů, který ve VcV je. Sebastien se stal vůdčí postavou i mimo ring. Prokázal svou schopnost a lojaálnost k VcV a nyní se podílí i na vedení našeho spolku.

Ryker – z hubeného rozhodčího Tomáše se stal nabušený agresor Ryker, který nyní předvádí opravdu tvrdé souboje. Prošel opravdu skvělou proměnou a vážím si toho. Mimo ring je to také velice spolehlivý člověk, který by udělal pro VcV cokoli.

Bláhys – skvělý talent a skvělý kamarád, který nás všechny za každé situace dokáže rozesmát. Jeho schopnosti v ringu jsou až neuvěřitelné. Opravdu za mě jeden z lidí, které v ringu obdivuji. Doufám, že jednou naplní svůj potenciál naplno.

Asara – jeden z novějších členů našeho spolku. Tento chlapík je v ringu také neuvěřitelný a myslím, že ho čeká skvělá budoucnost. Doufám, že s námi vydrží dlouhou dobu.

Sedum Mused – aktuální VcV šampión. Tento chlapík je sice menší s robustnější postavou, ale dokáže naprosto skvěle prodávat chvaty v ringu. Opravdu mě tím dostal. Je to jeden z mála lidí, kteří to měli v sobě od začátku. Má prostě ten cit pro wrestling vrozený a to se mi na něm líbí.

Popsal bych tu každého z VcV. Každý je něčím výjimečný. Nikdo není lepší než ten druhý. Všichni, kteří jsou s námi v týmu mají jeden díl skládačky, který nakonec vyobrazí celý obrázek VcV pro fanoušky.

Proč název VCV? Je to odkaz na legendární WCW?

Spoustu lidí si to myslí. Není to však pravda. Je to od tří slov, které nás symbolizují : VÍTĚZSTVÍ, CIT a VÁŠEŇ pro wrestling.

Jaké cíle si dáváte v rámci VCV Wrestling Originál do budoucna?

Cíle do budoucna jsou jasné. Zlepšovat náš produkt a dokázat lidem, že VcV WRESTLING za to stojí. Přinášet českým fandům ty nejlepší show a ty nejlepší možné zápasy. Také chceme zvětšit roster, aby byly show rozmanitější a lepší.

Co považuješ za prozatím největší úspěch VCV?

Nevím jak ostatní, ale já za největší úspěch považuji to, že i přes veškeré problémy a ztráty jsme dokázali VcV udržet naživu. Mohlo to skončit kdykoliv, ale neskončilo a toho já si nesmírně cením.

Kdybych měl jmenovat nejlepší úspěch v rámci show, tak by to byla Megashow 7, která měla vše, co má wrestlingový event mít. Tato show pro mě byla opravdu nejlepší.

Pandemie ovlivnila celý svět, přesto chystáte další event už v září. Můžeš nám prozradit víc?

Pandemie byla obecně špatná pro všechny wrestlingové společnosti. Show se nemohly pořádat a když už, tak na nich nemohli být fanoušci, což bylo velice smutné. Zkusili jsme uspořádat vnitřní show minulý rok, ale lidé se báli a obecně se jim nikam v tu dobu moc nechtělo.

Napadlo mě tak, že bychom se mohli vrátit opět na Zahrádky Žižkov, ven na čerstvý vzduch. Nakonec jsme minulý měsíc uspořádali VCV OPEN AIR a show se celkem povedla. Po show s fanoušky jsem si připadal jeden den, jako když žádná pandemie není.

Rozhodli jsme se proto, že hned jak to bude možné, uspořádáme další show. Takže 18.9.2021 proběhne další show VCV WRESTLING OPEN AIR II, která je shodou okolností také naše 10. show na Zahrádkách Žižkov. Všechny vás srdečně zvu. Uděláme vše pro to, aby byla lepší než ta předchozí.

Pokud by si do VCV mohl přivést jednu světovou hvězdu wrestlingu, kdo by to byl a proč?

Záludná otázka. Těch wrestlerů by bylo opravdu hodně. Za mě by to byl můj vzor The Undertaker. Vím, že je to opravdu jen sen, ale odpověď na vaši otázku je právě on.

Rudolf Kolínský

Kdo z profesionálního wrestlingu patří mezi tvé nejoblíbenější hvězdy?

The Undertaker, Triple-H, Randy Orton, Batista, HBK, Edge.

Co tě na wrestlingu baví nejvíce? Jsou to zápasy, příběhy nebo něco úplně jiného?

Na wrestlingu mě baví snad úplně všechno. Nejvíce však propojení fanoušků s wrestlery. Když ti skandují např. při nějakém velkém momentu nebo návratu, je to prostě neuvěřitelné.

Která organizace, případně konkrétní období wrestlingu patří mezi tvé nejoblíbenější?

Byla to vždy WWE (WWF) a její Attitude Éra – tvrdé souboje, uvěřitelné osobní příběhy a hlavně v té době ti zběsilí fanoušci. Nyní se zaměřuji mimo to i na AEW, která je dle mého dobře rozjeta a doufám, že jim to vydrží a půjdou ještě dále. Pokud je ale někde skvělý zápas, tak je v podstatě jedno, kterou společnost sledujete.

Je ještě něco, co bys naším čtenářům chtěl říct?

Chtěl bych čtenářům a fanouškům říci, aby to s námi zkusili. Pokud nebyli na žádné naší show, tak aby se přišli podívat a viděli český wrestling na vlastní oči a udělali si obrázek sami.

Nejsme nejlepší, nejsme největší, ale jsme tu v České republice a chceme, aby český wrestling byl kvalitní záležitostí a fanoušci se něj rádi vraceli. Stále je před námi hodně práce a hodně zlepšování, a snad si trošku polepšíme u českých fandů, kvůli našim temnějším obdobím, o kterých víme, ale chceme je hodit za sebe a jít dále. Děkuji za vaši přízeň a těším se na vás snad i osobně na nějaké naší show.

Díky za rozhovor!

VCV Original Wrestling můžete sledovat na jejich webu, Facebooku a YouTubu.



Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

LegendKiller uveřejnil komentář v AEW Dynamite (10.04.2024)
Šlo by udělat něco s videem? Píše to že video nebylo nalezeno.
Nevěřim tomu že budou zveřejněny nějaký záběry ohledně incidentu Punku...
HockeyManiak uveřejnil komentář v Videa - WrestleMania 40 Night 2 (07.04.2024)
Škoda spoileru v náhledovém obrázku pro Day 2, jinak díky za kvalitní ...
DemonKing uveřejnil komentář v Videa - WrestleMania 40 Night 2 (07.04.2024)
Šlo by nějak opravit třetí část? v 39 minutě se vše zrychlý a přesune ...
Tak to není dobré pro Drewa, a myslím si že skončí.

Reklama

Líbí se vám design nových WWE World Tag Týmových titulů?

Reklama

WWE Novinky

AEW Novinky