Novinky o dohodě WWE s Netflixem a o tom, co to bude znamenat pro fanoušky v České republice a na Slovensku

Roman Reigns

Poprvé v historii se od začátku roku 2025 bude show WWE RAW vysílat výhradně online. WWE uzavřela na začátku roku 2024 dohodu s gigantem v oblasti streamování společností Netflix v hodnotě 5 miliard dolarů, na jejímž základě se bude WWE RAW od ledna 2025 vysílat každý týden živě na této platformě, přičemž ostatní show WWE budou časem následovat.

Zůstal však jeden otazník: Současná smlouva WWE s USA Network vyprší v říjnu 2024, což by znamenalo, že by show RAW nemusela mít domov po dobu tří měsíců. Naštěstí pro WWE se tak nestane.

Ve zprávě o příjmech TKO za první čtvrtletí roku 2024 bylo odhaleno, že se WWE dohodla se společností NBCUniversal na smlouvě v hodnotě 25 milionů dolarů, která jí umožní pokračovat ve vysílání show RAW na USA Network až do konce roku 2024.

To znamená, že ve čtvrtém čtvrtletí roku bude mít televizní stanice USA Network jak RAW, tak i SmackDown, protože modrá show se přestěhuje právě na USA Network v říjnu letošního roku, kdy vyprší současná televizní smlouva se stanicí FOX.

Tato dohoda představuje pro USA výhodnou nabídku, protože současná smlouva na vysílání RAW činí přibližně 66 milionů dolarů za čtvrtletí.

Zatímco ve Spojených státech bude na Netflixu pouze show RAW, na různých jiných místech po celém světě bude k dispozici prakticky vše, co WWE produkuje, protože Velká Británie, Kanada a Latinská Amerika budou mít na Netflixu k dispozici všechny týdenní shows WWE, stejně jako prémiové live eventy a potenciálně i rozsáhlou knihovnu, včetně obsahu WCW a ECW, ačkoli to poslední musí WWE ještě potvrdit.

Právě přechod na Netflix od roku 2025 byl jeden z hlavních důvodů, proč skončilo vysílání WWE na stanici STRIKETV.

Přesun vysílání WWE shows na Netflix se totiž týká i České republiky a Slovenska, což znamená, že služba WWE Network na našem trhu zanikne a plnohodnotně ji nahradí právě Netflix, ovšem s výhodou, že k dispozici bude vysílání týdenních shows jako RAW, NXT a SmackDown.


Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

To stejný už jsem cetl asi 5 let zpátky... Zlatý časy kdy bylo v show ...
Tak toto nebolo len podla PWInsidera ale podla všetkých WM 35 pyro d...
Návrat do TNA jako Brother Nero a potom i jako Willow.
LegendKiller uveřejnil komentář v AEW Dynamite (10.04.2024)
Šlo by udělat něco s videem? Píše to že video nebylo nalezeno.

Reklama

Jak dlouho bude podle vás trvat vládnutí Undisputed WWE šampiona Codyho Rhodese?

Reklama

WWE Novinky

AEW Novinky