Exkluzivní rozhovor se spoluzakladatelem VcV Original Wrestling

„Král Slova Kuba” Jakub Pešek

Minulý týden jsme vám přinesli pozvánku na speciální event VcV Wrestlingu u příležitosti 10. výročí této organizace - ZDE.

V souvislosti s tím zde pro vás máme rozhovor s jedním ze zakladatelů VcV Wrestlingu, kterým je Jakub Pešek a.k.a Král Slova Kuba.

Minulý rok jsme měli možnost našim čtenářům přinést exkluzivní rozhovor s tvým bratrancem (Rudolf Kolínský) - ZDE. Prozradil, že ani tak úplně neví, kdy vznikl nápad na vytvoření VcV. Jak jsi na tom ty? Pamatuješ si, jak a kdy vznikla myšlenka vytvoření tohoto projektu?

Byl to běh na dlouhou trať, jelikož se jednalo o dětský sen a to udělat alespoň jednu veřejnou wrestlingovou show před publikem. Reálně jsme o tom začali přemýšlet v letech 2007 – 2010, kdy jsme zveřejňovali, dnes již kultovní, bitky ze zahrady. V roce 2011 nám kamarád Balů nabídl vystoupení ve Sluhách na akci Rock Kodiaka, které se mělo konat o rok později. A tak jsme dostali jeden rok na přípravu a tím to všechno začalo…

VCV Wrestling

Už ze zmíněného rozhovoru s tvým bratrancem víme, že jsi spoluzakladatel VcV. Co všechno máš aktuálně na starosti?

Moje aktuální pozice ve VcV je prozatimní generální manažer ( společně s Koldou ), hlavní rozhodčí, moderátor a v současné době jsem se částečně vrátil zpět do ringu jako wrestler. Za oponou jsem textař, sestavuji popisky na příspěvky, videa a oznámení.

Proč Král Slova? Z čeho vychází tvoje přezdívka?

Moje přezdívka Král Slova vznikla už vlastně v dětství, protože vždycky jsem byl velmi výřečný člověk. A taky miluji „slova” a to v každé podobě. Rád píšu různé texty, dříve jsem psal písně a básně. Ve wrestlingu jsem se vždy rád zajímal o management, tedy hlavně o ty co drží v ruce mikrofon jako Vince McMahon, Eric Bischoff a Paul Heyman.

VCV Wrestling

Nyní budete slavit 10. výročí. Můžeš představit našim čtenářům, co všechno plánujete na výroční show?

Tak plány jsou velké, chceme představit plno hostů, ať už to jsou lidé z celé historie VcV, tak i hosty ze zahraničí a to konkrétně evropské wrestlery. Chceme nabídnout kvalitní zápasy jako je Last Man Standing match Sebastien vs. Patriot, luxusní mezinarodní triple threat match SkullEvil vs. Ricky Sky vs. thePoison, zápas o nové VcV Tag Team tituly, kde budu v týmu s Koldou proti týmu, který je překvapením. Čeká nás také oznámení nového generálního manažera, souboj o VcV Hardcore championship a samozřejmě MAIN EVENT o VcV championship Sedum Mused vs. Asara. Věřím, že se show povede a bude se fanouškům líbit.

VCV Wrestling

Deset let je opravdu dlouhá doba. Určitě přišly i horší časy a nějaké překážky, chtěl jsi s tím někdy během těch deseti let skončit?

Tak myšlenky byly různé, ale nikdy jsem to vzdát nechtěl. Chtěl jsem vždy pro VcV to nejlepší, aby fungovalo a rostlo. Je jasné, že to nejde vždy podle plánu, ale jsem na VcV hrdý, kde je teď a že je tady 10 let. Patřím spíše k těm lidem, co ty odchody lidem rozmlouvá a vždy, když má něco nebo někdo skončit, tak mě to velmi mrzí, i když to samozřejmě nedám navenek znát. Tohle je nás wrestling a naše práce. Je to práce všech, každý kdo tady byl a dal ruku k dílu je pro mě hrdina, je pro mě důležitý, protože se zapsal do historie prvního českého wrestlingu. A jak víte, tak s klukama moc času netrávím a tak spoustu věcí sleduji z druhé řady, ale tam, kde je to teď je prostě znakem extrémně dlouhé cesty, která jede už deset let a jede dál. VcV WRESTLING je pro mě jako vlastní dítě a skončit znamená vzdát se dítěte a to prostě nemůžu udělat. Je to můj život…

Co považuješ za dosud největší úspěch vaší organizace?

10 LET ŽIVOTA Na začátku nikdy nikdo nevěděl, co se stane a jestli to bude fungovat. Začátky byly složité a velmi těžké, ale povedlo se a tady je teď úplně jiný VcV, který je našlapaný, na úrovni a žije dál. Přežili jsme, žijeme a budeme žít dál.

Už dávno to nejsou jen wrestlingové shows, ale svým fanouškům se snažíte přinášet i další obsah, jako například různá videa nebo podcast. Jaká je vize pro VcV do dalších let. Čeho byste chtěli dosáhnout?

Tak těch vizí je vždycky hodně, ale určitě chceme růst a dostat se do podvědomí nových fanoušků a rozšířit fanouškovskou základnu. Zlepšovat se, nikdy nesmíte usnout na vavřínech. Nesmíme také zapomenout na nové talenty, těch je vždycky málo a my je potřebujeme. Další takový milník by byl „ kontrakt ” s nějakou televizí a udělat produkci pravidelné wrestlingové show, to by byl nářez.

VCV Wrestling

Co je z tvého pohledu nejnáročnější pro zrealizování wrestlingové show u nás v ČR?

Odvaha, věrit a jít si tvrdě za svým snem. Nikdy to nevzdávat, protože postavit se proti všem těm problémům a tlaku okolí, tak to je to nejnáročnější k tomu, aby se ta show uskutečnila. Když je člověk vyrovnaný a je si jistý v tom co dělá, tak to ostatní už jsou jen maličkosti.

Pokud by si do VcV mohl přivést jednu světovou hvězdu wrestlingu, kdo by to byl a proč?

TRIPLE H – je to nejlepší wrestler na světě, skvělý talker a showman a jeden z nejlepších světových šampionů. Tohle kdyby se stalo, tak by to bylo jako zázrak a nakoplo by nás to až na vrchol.

VCV Wrestling

Jak to máš se sledováním wrestlingu? Sleduješ ty největší eventy a pravidelné televizní shows, nebo už na to není tolik času?

Světový wrestling sleduju, ale ne tak hladově jako třeba před 15 lety. Prostě ta doba je jinde a já jsem příznivcem old school éry ( tedy hlavně Attitude, Ruthless Agression ). Jednu dobu jsem pravidelně sledoval AEW a pak se snažil i na pravidelné bázi WWE, ale moc mi tam chybí ty příběhy, ten Hollywood. Mám rád wrestling jako celkovou show, která je promyšlená a je to vlastně takový život v životě. Kouknu se rád na Summer Slam, Royal Rumble a Wrestlemanii. Sleduju zápasy veteránů jako je Triple H, Edge, Undertaker a Randy Orton.

Pokud by měl někdo zájem aktivně začít s wrestlingem. Může vás kontaktovat? A co bys poradil každému, kdo o tom uvažuje, ale má obavy, protože nemá vůbec žádné zkušenosti?

Tak určitě nás kontaktovat může, pořádáme nábory a také tréninky pro nováčky. Doporučil bych každému to, aby nečekal, že bude do týdne hvězda, tak to nefunguje. Rychlý vzestup znamená rychlý pád. Ty zkušenosti získá skrz tréninkovou cestu a pokud bude člověk dbát na rady kluků ( a vím z vlastní zkušenosti, že umí skvěle poradit ), jak vystupovat na show, v ringu a na tréninku, tak se nemusí bát a stane se plnohodnotným členem VcV. Vím, jak pracují emoce a tak člověk chce všechno hned, je netrpělivý a nemůže se dočkat, ale ten vývoj toho charakteru má svůj čas, než se doladí a dozraje. Nebát se, věřit a vydržet.

VCV Wrestling

Je ještě něco, co by si naším čtenářům chtěl říct?

Chtěl bych Vás určitě pozvat na naší show, která je zároveň oslavou našeho 10. výročí od založení prvního českého wrestlingu.

VcV 10 YEARS ANNIVERSARY

Akce se koná 25.6.2022 od 19:00 v sokolovně Jinonice v Praze.

Vstupenky koupíte zde: http://www.vcv.sokoljinonice.cz/

A pokud Vám to výjde, tak určitě doražte, nebudete litovat. Všichni jste srdečně zváni.

Díky za rozhovor!

VCV Original Wrestling můžete sledovat na jejich webu, Facebooku a YouTubu.



Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

LegendKiller uveřejnil komentář v AEW Dynamite (10.04.2024)
Šlo by udělat něco s videem? Píše to že video nebylo nalezeno.
Nevěřim tomu že budou zveřejněny nějaký záběry ohledně incidentu Punku...
HockeyManiak uveřejnil komentář v Videa - WrestleMania 40 Night 2 (07.04.2024)
Škoda spoileru v náhledovém obrázku pro Day 2, jinak díky za kvalitní ...
DemonKing uveřejnil komentář v Videa - WrestleMania 40 Night 2 (07.04.2024)
Šlo by nějak opravit třetí část? v 39 minutě se vše zrychlý a přesune ...
Tak to není dobré pro Drewa, a myslím si že skončí.

Reklama

Který z designů nových týmových titulů ve WWE se vám líbí víc?

Reklama

WWE Novinky

AEW Novinky