Připravuje se Vince McMahon na svůj možný odchod z WWE?

Vince McMahon

WWE v současnosti prochází mnoha změnami. Společnost se spojila s UFC a nyní spadá pod TKO, přičemž již tato nová společnost začala se škrty. Z WWE bylo propuštěno více než 100 zaměstnanců a následovala řada propuštění z hlavního rosteru a NXT.

Nedávné podání na SEC (Komise pro cenné papíry a burzu) vrhlo světlo na možnou snahu Vince McMahona distancovat se od WWE po nedávné fúzi se společností Endeavor, která spojila WWE a UFC do TKO.

Je důležité poznamenat, že Vince McMahon je i nadále vyšetřován federální vládou, přičemž federální úřady provedly domovní prohlídku poté, co porota vydala 17. července McMahonovi předvolání. Do dnešního dne proti němu nebylo vzneseno žádné obvinění v souvislosti s obviněním ze sexuálního zneužívání a nevěry z roku 2006.

Jacob Frenkel, předseda skupiny Dickinson Wright’s Government Investigations & Securities Enforcement Practice a bývalý vedoucí poradce v oddělení Division of Enforcement v Komisi pro cenné papíry a burzu, vyjádřil možnost, že McMahon by mohl čelit trestněprávním nebo občanskoprávním důsledkům, které by ho mohly donutit k odchodu z WWE.

Po fúzi vlastní Vince McMahon v současné době 28,84 milionu akcií společnosti TKO, jejichž hodnota se v současnosti odhaduje na 3 miliardy dolarů. To je obrovský podíl v nové společnosti, ale není jejím majoritním akcionářem.

Server AXIOS informoval o podání společnosti TKO a zdůraznil, že registrace Vince McMahona mu umožňuje obejít dobu blokace, která se vztahuje na ostatní akcionáře TKO, jako jsou Endeavor a Silver Lake.

Dan Primack ze serveru Axios ve čtvrtečním článku upozornil, že podle nedávného podání SEC jsou všechny McMahonovy akcie určené k prodeji, což znamená, že investoři mohou koupit všech 28,84 milionu McMahonových akcií, což mu pravděpodobně vynese přibližně 3 miliardy dolarů bez obvyklých byrokratických překážek a omezení, která by se s prodejem obvykle pojila.

To naznačuje možnost případného odchodu Vince McMahona ze společnosti, jelikož by měl snadný odchod ze společnosti, aniž by byla ohrožena schopnost TKO prodat jeho akcie.

Společnost TKO v podání pro regulační orgány připustila, že „McMahonovo členství v naší správní radě by nás mohlo vystavit negativní publicitě a/nebo mít jiné nepříznivé finanční a provozní dopady na naše podnikání. Jeho členství může také vést k dodatečné kontrole nebo jinak zhoršit další rizika popsaná v tomto dokumentu. Jakýkoli z těchto důsledků by mohl mít přímo či nepřímo nepříznivé finanční a provozní dopady na naše podnikání.”

Vince McMahon při svém návratu do WWE letos v lednu tvrdil, že se vrátil, aby prodal společnost a dohodl nové televizní smlouvy. WWE již byla prodána a pro show SmackDown došlo k dohodě na nové televizní smlouvě.

Plánuje Vince McMahon konečně odejít do důchodu, až bude dokončena i nová televizní smlouva pro RAW/NXT?

Kdo ví, co má Vince opravdu v plánu, ale rozhodně má vše připraveno k tomu, aby mohl kdykoli a bez větších problémů odejít i s pořádně velkou částkou.


Komentáře (0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Přidat komentář

  1. Přidání komentáře jako host. Zaregistrujte se nebo se přihlaste ke svému účtu.
0 znaky
Přílohy (0 / 3)
Share Your Location

Reklama

Reklama

To stejný už jsem cetl asi 5 let zpátky... Zlatý časy kdy bylo v show ...
Tak toto nebolo len podla PWInsidera ale podla všetkých WM 35 pyro d...
Návrat do TNA jako Brother Nero a potom i jako Willow.
LegendKiller uveřejnil komentář v AEW Dynamite (10.04.2024)
Šlo by udělat něco s videem? Píše to že video nebylo nalezeno.

Reklama

Na kolik procent jste spokojeni s výsledky první části WWE Draftu 2024?

Reklama

WWE Novinky

AEW Novinky